con1_meny_top_over.png  con1_meny_top_shadow.png
con1_logo
con1_meny_top_under.pngHomiatrikerOrm-faerg-B.jpg

   

 

Akupunktur

Akupunktur ingår som en del i den traditionella kinesiska medicinen. Metoden finns beskriven i den ”Gule Kejsarens klassiker om den inre medicinen”, Huang Di Nei Jing Jin, som publicerades för omkring 2000 år sedan under han-dynastin (200-talet e.Kr).

Under århundradenas lopp har naturligtvis även akupunkturen genomgått utveckling i Kina och från mitten av 1950-talet, och framåt, har man utvecklat ett standardiserat system som nu kallas för TCM-akupunktur.

Det är viktigt att notera att akupunkturen har praktiserats i en obruten tradition sedan flera tusen år. Kinesisk akupunktur har i första hand varit en empirisk tradition, men under de senaste femtio åren har mycket modern forskning gjorts av terapins effekter. Kinesisk akupunktur bygger på den kinesiska medicinens uppfattningar om människan i sjukt som friskt tillstånd.

Diagnostik, behandlingsprinciper och metodik skiljer såg radikalt från den i väst utvecklade s.k. medicinska akupunkturen. Således bygger traditionell kinesisk akupunktur på en vetenskap som utgår från andra kriterier än de i västerlandet vedertagna. Korrekt utförd diagnos och terapi enligt traditionell kinesisk akupunktur, kräver av sina utövare mångårig utbildning och praktisk handledning och erfarenhet, för att utövas framgångsrikt. I gengäld erbjuder metoden mycket goda och i det närmaste biverkningsfria möjligheter, vid behandling av ett stort antal sjukdomstillstånd.

 
   

© NMF-Education | 08-605 21 20 | kansli@nmf.se Hemsida med Sitoo